Βρετανία – Έρευνα των δημοσκόπων για το “φιάσκο” των αποτελεσμάτων

Μεγάλος νικητής των βρετανικών εκλογών είναι ο Ντέβιντ Κάμερον, καθώς κατόρθωσε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων. Μεγάλοι χαμένοι όμως είναι οι δημοσκόποι.

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές οι δημοσκόποι της Βρετανίας “έβλεπαν” ισοπαλία ανάμεσα στο Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον και στο Εργατικό Κόμμα του Εντ Μίλιμπαντ, η άνετη νίκη του Κάμερον τους διέψευσε.

Έτσι, οι βρετανικές εταιρείες δημοσκοπήσεων αποφάσισαν να διεξάγουν έρευνα προκειμένου να δουν τι έφταιξε και έπεσαν έξω στις μετρήσεις τους.

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές δεν ήταν τόσο ακριβείς όσο θα θέλαμε και το γεγονός ότι όλοι οι δημοσκόποι υποτίμησαν το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος έναντι του Εργατικού δείχνει ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν πρέπει να ερευνηθούν», αναφέρει σε ανακοίνωση το βρετανικό εκλογικό συμβούλιο και προσθέτει:

«Ως εκ τούτου, θα συστήσουμε μία ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις πιθανές αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την προκατάληψη και θα προβεί σε συστάσεις για τις μελλοντικές εκλογικές διαδικασίας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο καθηγητής Patrick Sturgis, θα είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής».

 

Διαβάστε επίσης:

Κάμερον: Θα κάνουμε δημοψήφισμα για το μέλλον μας στην Ευρώπη

Βρετανία – Οι Συντηρητικοί εξασφάλισαν απόλυτη πλειοψηφία

Handelsblatt: Η νίκη του Κάμερον θα προκαλέσει την ήττα της Ευρώπης;

Στα ανάκτορα ο Κάμερον

Παραιτήθηκε ο Νάιτζελ Φάρατζ

Παραιτήθηκε ο Νικ Κλεγκ από την ηγεσία των Φιλελεύθερων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ