Reuters: Η Ελλάδα αντιστέκεται στην Ευρωζώνη

«Η Ελλάδα αντιστέκεται στην Ευρωζώνη όσον αφορά στις συντάξεις και τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Reuters, που αναφέρεται στη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη ότι οι δανειστές της Ελλάδας δεν μπορεί να αναμένουν ότι η Αθήνα θα υποχωρήσει σε όλα τα θέματα.

«Δεν θα προχωρήσουμε πέρα από τα όρια των κόκκινων γραμμών μας. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε μειώσουμε τις συντάξεις», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνει το δημοσίευμα του Reuters, τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να αναγνωρίσει το Eurogroup την πρόοδο που υπάρχει, για την επίτευξη μίας συμφωνίας, με μία ανακοίνωση που θα εκδώσει τη Δευτέρα, δίνοντας τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει το όριο των αγορών εντόκων γραμματίων του δημοσίου από τις ελληνικές τράπεζες. Ωστόσο, προσθέτει, πηγές με γνώση των συζητήσεων δήλωσαν ότι είναι πολύ απίθανο η ΕΚΤ να κάνει μία τέτοια κίνηση, εκτός αν οι υπουργοί Οικονομικών καταγράψουν μία πολύ ισχυρή προοπτική αποδέσμευσης των κεφαλαίων του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος.

«Δεν είμαστε κοντά σε αυτό, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα», δήλωσε αξιωματούχος που είναι κοντά στην ομάδα του Brussels Group.

Διαβάστε επίσης:

Γλέζος στη Deutsche Welle: Ζητάμε τις καταγεγραμμένες οφειλές από τη Γερμανία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ