Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες για να γίνει μια γυναίκα μητέρα

Η Νορβηγία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να γίνει μια γυναίκα μητέρα, ενώ η Σομαλία είναι η χειρότερη, σύμφωνα με ετήσια σχετική έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the children (“Σώστε τα παιδιά”).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην 33η θέση, βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες κυριαρχούν παραδοσιακά στην κατάταξη των συνολικά 179 χωρών, με βάση μια σειρά κριτηρίων όπως η μητρική υγεία, η παιδεία, το εισοδηματικό επίπεδο και η κατάσταση των γυναικών.

Η Φινλανδία, η οποία κατατάχθηκε πρώτη το 2014, βρίσκεται φέτος στη δεύτερη θέση, ενώ η Αυστραλία, στην ένατη θέση, είναι η μοναδική χώρα εκτός Ευρώπης στην πρώτη δεκάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση, ο Καναδάς στην 20ή, η Γαλλία στην 23η και η Βρετανία στην 24η.

Οι δέκα χώρες που κατατάσσονται τελευταίες είναι αφρικανικές, συμπεριλαμβανομένων της Σιέρα Λεόνε (169η, στην ίδια θέση με την Αϊτή), της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Στις εννέα από τις δέκα αυτές αφρικανικές χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη ένοπλες συρράξεις, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Ο ντελάλης αναγγέλλει τη γέννηση της πριγκίπισσας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ