Στις 11 Μαΐου η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί

Την Δευτέρα 11 Μαΐου, θα γίνει η πρώτη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην διάρκεια δείπνου, το οποίο θα παραθέσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ ‘Αιντε.

Σε γραπτή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΟΗΕ αναφέρεται ότι το δείπνο θα γίνει στο Λήδρα Πάλας και ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. ‘Αιντε στην Κύπρο από τις 4 ως τις 12 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και άλλους εμπλεκόμενους, με στόχο να οριστικοποιηθούν οι διευθετήσεις για την επανέναρξη περιεκτικών συνομιλιών.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει ετοιμότητα για λύση, την οποία -δηλώνει – απέδειξε πολλές φορές και ιδιαίτερα σε κρίσιμες ώρες.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Χαραυγή» ο κ. Αναστασιάδης , αναφερόμενος στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης , σημειώνει ότι όχι μόνο προλειαίνουν το έδαφος με στόχο την ουσιαστική διαπραγμάτευση, αλλά δημιουργούν νέα δυναμική.

Σε ερώτηση, αν θα συζητήσει επιστροφή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου σε συνάρτηση με άνοιγμα του λιμανιού και του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απαντά ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει, αν δεν γίνει η συνάντηση με τον Ακιντζί και τεθούν τα θέματα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισημαίνει ότι πήρε διαβεβαιώσεις από τους Αμερικανούς ότι θα εμπλακούν στο Κυπριακό, ενώ αναφέρεται και σε προθυμία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να παρέμβει, εκεί που μπορεί, λόγω των καλών σχέσεών του με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε επίσης επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Κύπρο, εντός των προσεχών ημερών.

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του υπουργικού – Εκτός το πολυνομοσχέδιο

Στο τραπέζι, συμφωνία και δημοψήφισμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ