WSJ: Αριστερή στροφή αλά ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται οι κυβερνήσεις στην Ιβηρική

Οι χώρες της Ιβηρικής δεν θέλουν με τίποτα ένα Grexit, σημειώνει  σχόλιο της εφημερίδας Wall Street Journal, κρατώντας σκληρή στάση στις Βρυξέλλες.

Η στάση είναι περισσότερο πολιτική, λέει Wall Street Journal, καθώς Μαδρίτη και Λισαβόνα γνωρίζουν ότι αν υπάρξουν μεγάλες παραχωρήσεις προς την Αθήνα, τότε θα ενθαρρύνονταν τα ριζοσπαστικά αριστερά κόμματα στις χώρες τους.

Οι οικονομίες τους δείχνουν κάποια σημάδια βελτίωσης αλλά είναι ακόμα πολύ εύθραυστες, χωρίς καμιά εγγύηση επιβίωσης από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Κυριαρχεί υπεραισιοδοξία. Αυτή την εβδομάδα, η Μαδρίτη αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του 2015 στο 2,9% από το 2,4%. Η Λισαβόνα αναμένει ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,6% το 2015, για να αυξηθεί στο 2% το 2016 και στο 2,4% εν συνεχεία.

Η Wall Street Journal σημειώνει ότι μέχρι πρόσφατα, η αγορά φοβόταν ότι οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στο 2015, θα μπορούσαν να βγάλουν τις δύο χώρες από τον δρόμο που ακολουθούν μέχρι τώρα. Όμως αυτές οι ανησυχίες έχουν αρχίσει να υποχωρούν, εξαιτίας του φαινομένου ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης

Προλογίζει βιβλίο του γγ των Podemos ο Τσίπρας

Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Να αποπληρώσει η Ελλάδα το δάνειο των 26 εκατ. ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ