Die Zeit: Τελευταία διέξοδος το δημοψήφισμα

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, το οποίο άφησε ανοικτό ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, στην ιστοσελίδα της.

Υπό τον τίτλο «Τελευταία διέξοδος το δημοψήφισμα» ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν κατάφερε να πείσει τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης με τις πολιτικές του προσεγγίσεις. Στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις διαπιστώθηκε ότι οι Ευρωπαίοι απαιτούν από την Ελλάδα κυρίως ένα πράγμα: να συνεχίσει τη σκληρή λιτότητα».

Ο σχολιαστής παρατηρεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ακολούθησε πάντα «έξυπνη» τακτική τις προηγούμενες εβδομάδες. «Η πολυφωνία από την Αθήνα προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στις Βρυξέλλες. Αλλά αυτό που ζητούν οι θεσμοί από την Ελλάδα είναι διαμετρικά αντίθετο σε σχέση με το πρόγραμμα με το οποίο ο Τσίπρας κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στο τέλος Ιανουαρίου», επισημαίνει ο αρθρογράφος υπογραμμίζοντας ότι: «Το ό,τι θέλει να ρωτήσει τους Έλληνες είναι μία κανονική, δημοκρατική διαδικασία».

Διαβάστε επίσης:

“Η Bild τσάκωσε τον Βαρουφάκη να παρκάρει παράνομα” – ΦΩΤΟ

FAZ: Τόσο κοστίζει η διάσωση της Ελλάδας για τη Γερμανία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ