Συγκλονίζει η μαρτυρία δημοσιογράφου που έζησε το θρίλερ του Έβερεστ – ΦΩΤΟ

Συγκλονίζει η μαρτυρία του δημοσιογράφων του AFP που βγήκε ζωντανός από την φονική χιονοστιβάδα στο Έβερεστ που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός στο Νεπάλ.

“Ακούσαμε αυτόν τον τρομακτικό ήχο, ήταν σαν τρένο που ερχόταν από βαθιά και μετά ήταν αυτή η ακινησία, η πλήρης ακινησία και ήξερα ότι ήμουν ζωντανός” αναφέρει ο Roberto Schmidt που μαζί με τη συνάδελφό του Ammu Kannampilly έζησαν τον εφιάλτη ενώ βρίσκονταν σε αποστολή στο Έβερεστ.

Όπως ανέφερε ο Roberto Schmidt, οι δυο τους είχαν μόλις εγκατασταθεί στο Έβερεστ μετά από πεζοπορία εννέα ημερών. “Μία δύσκολη διαδρομή, που δεν μπορείς να αντιληφθείς τι προκαλεί στο σώμα σου, αλλά είναι ένα εκπληκτικό μέρος, που κόβει την ανάσα” σημειώνει.

“Δεν ήμασταν εκεί περισσότερο από 10 λεπτά όταν ακούσαμε αυτό το βουητό. Η Ammu με ρώτησε τι είναι. Της είπα χιονοστιβλάδα. Η Αmmu μπήκε στη σκηνή και θυμάμαι να κοιτάζω αριστερά μου και να βλέπω αυτό το κύμα. Ηταν τόσο μεγάλο που οι φωτογραφίες το αδικούν. Αρπαξα την κάμερα, έβγαλα τρεις φωτογραφίες και μετά μας κάλυψε. Πήδηξα μέσα και κρύφτηκα κάτω από το τραπέζι”.

Η περιγραφή του Roberto Schmidt την ώρα που τον παρασύρει η χιονοστιβάδα κόβει την ανάσα. 

“Μας παρέσυρε δεν ήξερες αν είσαι πάνω ή κάτω. Απλά έπεφτες. Τελικά κατέληξα με την πλάτη στο έδαφος και μετά άκουσα τον ήχο από πέτρες που έπεφταν. ‘Αυτό είναι. Θα θαφτώ ζωντανός’, σκέφτηκα”.

“Η Ammu αιμορραγούσε και ένα νύχι από το αριστερό της χέρι είχε βγει τελείως. Ημασταν τυχεροί όσο σκέφτομαι ότι οι σκηνές μας ήταν δίπλα σε ένα βράχο που εμπόδισε να παρασυρθούμε” θυμάται ο Schmidt.

ΠΗΓΗ: AFP

Διαβάστε επίσης

Η στιγμή που η χιονοστιβάδα καλύπτει τους ορειβάτες στο Έβερεστ – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ