Μεξικό- Έφοδος σε κρησφύγετο που κρατούνταν 92 μετανάστες

Η μεξικανική ομοσπονδιακή αστυνομία απελευθέρωσε 92 μετανάστες από ένα κρησφύγετο στην πόλη Ρεϊνόσα, στο βορειοανατολικό τμήμα του Μεξικού, πολύ κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί συνέλαβαν τρία πρόσωπα, που υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν σε συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος, κατά την έφοδό τους στο κτίριο όπου κρατούνταν οι μετανάστες —υπήκοοι Κούβας, Βραζιλίας, Ονδούρας, Γουατεμάλας, αλλά και Μεξικανοί— σύμφωνα με την Επιτροπή για την Εθνική Ασφάλεια.

Οι τρεις ύποπτοι αυτοί φέρονται ότι συνδέονται με τουλάχιστον 96 απαγωγές, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έφοδος έγινε την περασμένη Παρασκευή, μία εβδομάδα αφότου στη Ρεϊνόσα ξέσπασαν ανταλλαγές πυρών και στήθηκαν οδοφράγματα με φλεγόμενα οχήματα για να εμποδιστεί η μεταγωγή του τοπικού αφεντικού ενός καρτέλ των ναρκωτικών που συνελήφθη.

Οι έξι από τους 92 μετανάστες που απελευθερώθηκαν ήταν ανήλικοι. Οι ξένοι παραδόθηκαν στη μεξικανική υπηρεσία μετανάστευσης, για τους προσφερθεί προξενική συνδρομή και να επαναπατριστούν, σύμφωνα με τη μεξικανική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Πεδίο μάχης η Βαλτιμόρη- ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Ακόμη 322 μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ