ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: «Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο ελληνικό γήπεδο»

Την απογοήτευση του Βερολίνου για το γεγονός ότι δεν σημειώνεται πρόοδος στο ζήτημα της Ελλάδας, λόγω απουσίας συγκεκριμένων προτάσεων, εξέφρασε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η…μπάλα βρίσκεται πλέον στο ελληνικό γήπεδο.

«Στόχος μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και εργαζόμαστε γι’ αυτό εντατικά. Αλλά θα πρέπει ακόμη μια φορά να ξεκαθαρίσουμε ότι η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο. Αναμένουμε προτάσεις και τις αναμένουμε εδώ και εβδομάδες. Είναι απογοητευτικό, αλλά έχουμε υπομονή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μ. Γέγκερ.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ευελπιστεί η Ελλάδα να παρουσιάσει εγκαίρως τις προτάσεις της, ενόψει του επόμενου Eurogroup της 11ης Μαϊου.

Χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά την οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Στην εν λόγω τηλεφωνική συνομιλία αναφέρεται σήμερα με αρκετά αιχμηρά σχόλια ο γερμανικός τύπος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι επρόκειτο για μια προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού να πείσει για την ανάγκη παροχής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα και για έκτακτη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ