Reuters: Ο απομονωμένος Βαρουφάκης δεν πήγε στο δείπνο των υπουργών

«Ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σε ένα δείπνο, την Παρασκευή το βράδυ, ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και μετά περιπλανήθηκε μόνος στο σκοτάδι», γράφει το Reuters, σχολιάζοντας το κλίμα που επικρατούσε στη Ρίγα της Λετονίας, πριν και μετά το Eurogroup, καθώς και τη στάση των Ευρωπαίων υπουργών απέναντι στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως είχε άλλα σχέδια, έπειτα από μια “μελανιασμένη” μέρα επαφών στη Ρίγα, κάτι που δείχνει την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την χρεοκοπία της χώρας. Την ώρα που στους άλλους υπουργούς οι συνοδείες τους τούς έφερναν φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης ήταν σχεδόν πάντα μόνος», γράφει το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου.

«Είναι εντελώς απομονωμένος» είπε στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. και προσθέτει για το δείπνο όπου οι υπουργοί απόλαυσαν τοπικά θαλασινά εδέσματα με σολομό και λαβράκι υπό τους ήχους χορωδίας: «Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του», πρόσθεσε, ενώ αποκάλυψε πως το μενού περιελάμβανε σολομό και λαβράκι.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο πρωινό πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνοντας ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Μάριο Ντράγκι όταν συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο απέφυγαν να ανταλλάξουν ακόμα και βλέμμα.

Τέλος, ευρωπαίος αξιωματούχος, περιγράφοντας την ατμόσφαιρα μέσα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Eurogroup εξήγησε γιατί οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είναι ενοχλημένοι με τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Δεν τους αρέσει το γεγονός ότι δίνει μια σύντομη διάλεξη όταν τους μιλά. Και για αυτό το λόγο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τον σταμάτησε λέγοντάς του: Γιάνη, δεν μας λες αυτά που θέλουμε να ακούσουμε» 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Σόιμπλε αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει «Plan B» για την Ελλάδα

Ποιος υπουργός Οικονομικών έβαλε στο Twitter φωτογραφία με τον Βαρουφάκη;

Βαρουφάκης: Κάποιος συνάδελφος στο Eurogroup από θυμό αναφέρθηκε σε Σχέδιο Β’

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ