Süddeutsche: Οι Ευρωπαίοι θα συνομιλούν απευθείας με τον Τσίπρα

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αναφέρεται σε δημοσίευμά της, στις διαπραγματεύσεις αλλά και στον αναγκαστικό δανεισμό του ελληνικού κράτους. Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα υψηλόβαθμο κοινοτικό αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, και φέρεται να έχει δηλώσει τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μονολιθικό κόμμα και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει σαφείς θέσεις. Με μία κυβέρνηση στην οποία ριζοσπάστες αριστεροί θέλουν να έχουν εξίσου ισχυρή θέση με εκείνους που εκφράζουν μετριοπαθείς θέσεις, είναι απλώς αδύνατον να καταλήξεις σε συμβιβασμό».

Με δεδομένη αυτήν τη σύγχυση συμφερόντων στην Αθήνα, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung, «οι πολιτικοί επικεφαλής των ευρωπαίων εταίρων έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα συνομιλούν απευθείας με τον Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός θεωρείται σχετικά μετριοπαθής και διαλλακτικός. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν στις επόμενες εβδομάδες θα καταφέρει να πείσει την κυβέρνησή του να αποδεχθεί μία σαφή μετριοπαθή ατζέντα. Στη συνέχεια η απόφαση αυτή θα πρέπει να περάσει από το Κοινοβούλιο. Και αυτό εγκαίρως, μέχρι τις 30 Ιουνίου».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

“Πυροβολεί” τον πρωθυπουργό η Bild για τη ρύθμιση των οφειλών

Ο Σουλτς στη Bild: Εκνευρίζομαι συχνά με την ελληνική κυβέρνηση

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ