New York Times: Μέχρι την Παρασκευή φτάνουν τα χρήματα της Ελλάδας

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Lee C. Buchheit, τον νομικό σύμβουλο που χειρίστηκε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, εστιάζει σε άρθρο του ο Landon Thomas Jr. των New York Times.

Αν και προσέλκυσε σχετικά μικρό ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ, συγκριτικά με τις συναντήσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Μάριο Ντράγκι και τον Αμερικάνο ομόλογό του Jacob J. Lew, η συγκεκριμένη συνάντηση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη από τον αρθρογράφο των NYT.

«Καθώς η Ελλάδα πασχίζει να βρει λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η συνάντηση υποδηλώνει ότι η Αθήνα ενδέχεται να διατηρεί ακόμα ελπίδες για αναδιάρθρωση του χρέους της που αγγίζει τα 303 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το άρθρο.

Παρόλο που δεν γνωρίζει κανείς τι ειπώθηκε στη συνάντηση, αφού και οι δύο συμμετέχοντες αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις μετά την ολοκλήρωσή της, «το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να διερευνά τις πιθανότητες για αναδιάρθρωση, υποδηλώνει πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στην χρεοκοπία λόγω του βαρύτατου χρέους των δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβάλει τις επόμενες εβδομάδες», σημειώνουν οι NYT.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Bild: Να τι πραγματικά σκέφτεται ο Κοτζιάς για εμάς τους Γερμανούς

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ