Τα φυτοφάρμακα «σκότωσαν» 18 ανθρώπους στη Νιγηρία

Τα φυτοφάρμακα είναι η αιτία που προκρίνουν οι ειδικοί για να εξηγήσουν τη μυστηριώδη ασθένεια που έχει προκαλέσει τον αιφνίδιο θάνατο 18 ανθρώπων στη νοτιοδυτική Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). “Αυτό που υποθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι ευθύνονται τα φυτοφάρμακα” για την ασθένεια, εξήγησε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Γκρέγκορι Χάρτλ. Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πώς δηλητηριάσθηκαν οι ασθενείς από τα φυτοφάρμακα.

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται για βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη, όπως ο ιός Έμπολα και ο κίτρινος πυρετός, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν από ένα εργαστήριο στη Νιγηρία, διευκρίνισε ο Χαρτλ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα αυτή διαθέτει “πολύ καλά εργαστήρια”.

Η ασθένεια αυτή, που εμφανίσθηκε στην αρχή της εβδομάδας, έχει στοιχίσει τη ζωή 18 ανθρώπων στην πόλη Όντε-Ιρέλε της πολιτείας Όντο, στη νοτιοδυτική Νιγηρία, σύμφωνα με τις νιγηριανές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της πολιτείας Καγιόντε Ακιμάντε την χαρακτήρισε χθες “μυστηριώδη”. Τα συμπτώματά της είναι έντονες κεφαλαλγίες, απώλεια συνείδησης, απώλεια βάρους, προβλήματα στην όραση, ενώ ο θάνατος επέρχεται μέσα σε 24 ώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νιγηρία- Η Μπόκο Χαράμ αποκεφάλισε 12 ανθρώπους

Tα φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά βλάπτουν το σπέρμα

Πουλάει νεφρό για να σώσει τα παιδιά του – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ