Προστατευμένη η Ευρώπη από ενδεχόμενα προβλήματα της Ελλάδας, λέει ο Σαπέν

Η Ελλάδα και όχι η Ευρώπη είναι αυτή η οποία θα πληγεί από τα οικονομικά προβλήματα στην Αθήνα καθώς η Ευρώπη έχει οικοδομήσει μηχανισμούς προκειμένου να προστατευθεί, επεσήμανε από την Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

«Εάν συμβεί κάτι επιζήμιο, αυτό θα είναι σοβαρό για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, όχι για τα άλλα κράτη της ευρωζώνης. Δεν βρισκόμαστε καθόλου στην ίδια κατάσταση που βρισκόμασταν πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια», δήλωσε ο Σαπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Μάθαμε να οικοδομούμε τείχη για να προστατευόμαστε, για να προστατεύουμε το τραπεζικό σύστημα, για να προστατεύουμε άλλες χώρες οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν ευάλωτες, εάν κάτι συμβεί στην Ελλάδα. Επομένως η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή. Η Ευρώπη έχει προφυλαχθεί από τις ενδεχόμενες αναταράξεις. Ο κίνδυνος αφορά την Ελλάδα», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλες της χώρες (…) στην ευρωζώνη”, συνέχισε ο Σαπέν. “Η Ελλάδα δεν έχει υπογράψει μόνο ένα μνημόνιο, έχει υπογράψει συνθήκες, έχει υπογράψει δεσμεύσεις. Αυτές οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν», κατέληξε ο Σαπέν.

Διαβάστε επίσης:

19 οι νεκροί από την επίθεση της Μπόκο Χαράμ στο Καμερούν

Σόιμπλε: Η συμφωνία με τη Μόσχα για το αέριο δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ