Βρετανία- Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκλογικό θρίλερ

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Εντ Μίλιμπαντ ήταν ο νικητής του τελευταίου προεκλογικού τηλεοπτικού ντιμπέιτ στη Βρετανία, σύμφωνα με μια στιγμιαία δημοσκόπηση, στο οποίο όμως απέφυγε να πάρει μέρος ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ δεν είχε προσκληθεί να συμμετάσχει, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί του Κάμερον συγκεντρώνουν σχεδόν ίσο ποσοστό με τους Εργατικούς, τα δύο μεγάλα κόμματα αναζητούν κάτι που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Η χθεσινή στιγμιαία δημοσκόπηση της εταιρείας Survation και της εφημερίδας Daily Mirror αμέσως μετά το τέλος της τηλεμαχίας, κατέδειξε ότι το 35% εξ όσων ερωτήθηκαν θεωρούν ότι ο Μίλιμπαντ κέρδισε, ενώ το 31% απάντησε ότι θριάμβευσε ο Σκοτσέζος εθνικιστής ηγέτης Νίκολα Στέρτζον.

Αν και ο Κάμερον δεν ήταν παρών, η ίδια έρευνα κατέληξε στο εύρημα πως το 45% εξ όσων ερωτήθηκαν θα προτιμούσε ο Μίλιμπαντ να γίνει πρωθυπουργός, ενώ ένα 40% απάντησε ότι τάσσεται υπέρ του σημερινού πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Εξάλλου μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα The Sun κατέδειξε ότι οι Εργατικοί και οι Τόρις συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό.

Κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει, πόσο μάλλον να συντηρήσει, προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις από την αρχή της χρονιάς που να ξεπερνά το συνηθισμένο όριο του στατιστικού σφάλματος (±3%). Σχεδόν όλες οι έρευνες δείχνουν ότι ούτε οι Τόρις, ούτε οι Εργατικοί θα εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 650 εδρών.

 

Διαβάστε επίσης

Βρετανία- Στήθος με στήθος Συντηρητικοί – Εργατικοί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ