FAZ: “Ελληνικές ασάφειες” για το μεταναστευτικό

Για «ελληνικές ασάφειες» στο ζήτημα των μεταναστών κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφερόμενη στις προσπάθειες διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος από την ελληνική κυβέρνηση.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε μία πρώτη ανακοίνωση του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στην οποία αναφερόταν ότι «στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία θα μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «λίγο αργότερα προέβη σε διόρθωση, λέγοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί να αιτηθεί στην ΕΕ την ισότιμη κατανομή των προσφύγων σε όλα τα κράτη-μέλη. Το ζήτημα είναι σε τελευταία ανάλυση, όπως είπε, ‘διεθνές’», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η Αθήνα αποφάσισε τη λήψη σειράς μέτρων για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, με τα οποία επιδιώκεται να διορθωθούν ορισμένες «λανθασμένες εξελίξεις» που σημειώθηκαν υπό την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «αυτός εμφανίστηκε ως θιασώτης μιας σκληρής γραμμής απέναντι στους μετανάστες, ωστόσο αυτή η πολιτική επέφερε σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Εξωπραγματικές οι ελληνικές απαιτήσεις για πολεμικές αποζημιώσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ