Βραζιλία- Συνελήφθη ο ταμίας του κυβερνώντος κόμματος για το σκάνδαλο Petrobras

Η σύλληψη του ταμία του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών Ζουάου Βακάρι από την αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για το κύκλωμα διαφθοράς στη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Βραζιλίας, την Petrobras, κλιμακώνει τις πιέσεις που ασκούνται στην πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ, καθώς στην υπόθεση εμπλέκονται πλέον μέλη του στενού κύκλου των συνεργατών της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε τον Βακάρι στο σπίτι του στο Σάο Πάολο και τον μετήγαγε στην πόλη Κουριτσίμπα, στη νότια Βραζιλία. Εκεί θα περάσει από δίκη για διαφθορά, δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η σύλληψη του ταμία του PT, του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 12 χρόνια, φέρνει την έρευνα πιο κοντά στην πρόεδρο προσωπικά, ιδίως εάν αποκαλυφθεί ότι τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν από την Πετρομπράς χρησιμοποιήθηκαν στην προεκλογική της εκστρατεία το 2010 ή το 2014.

Το κυβερνών κόμμα κατήγγειλε τη σύλληψη, ανακοίνωσε πάντως ότι ο Βακάρι εγκαταλείπει τον θώκο του ταμία του PT για νομικούς λόγους. Σε ανακοίνωση του κόμματος εκφράζεται η βεβαιότητα πως είναι αθώος.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Σέρζιου Μόρο διέταξε τη σύλληψη του Βακάρι αφού πέντε κατηγορούμενοι κατέθεσαν πως κατασκευαστικές εταιρείες που αναλάμβαναν υπεργολαβίες για την Πετρομπράς την υπερχρέωναν και παροχέτευαν ένα μέρος των κερδών τους στο PT, μέσω του Βακάρι.

 

Διαβάστε επίσης

Βραζιλία- Συνελήφθησαν τρία πρώην μέλη του Κογκρέσου για διαφθορά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ