Financial Times: “Ο ήλιος λάμπει, τα εστιατόρια είναι γεμάτα και η Αθήνα δεν πανικοβάλλεται”

«Ο ήλιος λάμπει, τα εστιατόρια είναι γεμάτα και η Αθήνα δεν πανικοβάλλεται» γράφει σε άρθρο του στους Financial Times ο δημοσιογράφος Tony Barber.

Ο δημοσιογράφος, που βρίσκεται στην Αθήνα, αναφέρει στο άρθρο του τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και άλλα που αναφέρονται σε πιθανή χρεοκοπία.

«Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στην Αθήνα επικρατεί μία εξαιρετική ηρεμία. Ο ήλιος λάμπει και οι Αθηναίοι έχουν επιστρέψει μετά από ένα διάλειμμα για τις διακοπές του Πάσχα. Όλα αυτά δείχνουν μία κοινωνία που είτε δεν ξέρει είτε δεν φοβάται ότι μπορεί να βρίσκεται δύο βήματα πριν από το γκρεμό», τονίζει ο δημοσιογράφος και προσθέτει:

«Για να πούμε την αλήθεια η Αθήνα ένιωθε περισσότερο φόβο τον Ιούνιο του 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ταρακούνησε για πρώτη φορά τα θεμέλια του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος και βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη νίκη στις εθνικές εκλογές. Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα υπήρξε μία αίσθηση ότι αποφεύχθηκε η καταστροφή.

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία και υπάρχουν ανησυχίες για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, θα περίμενε κανείς οι Έλληνες να είναι ανήσυχοι, απελπισμένοι  ή θυμωμένοι. Δεν είναι έτσι όμως. Είναι κουρασμένοι και αντιμετωπίζουν τα πάντα με μοιρολατρία», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος των Financial Times.

 

Διαβάστε επίσης:

Die Zeit: Σενάριο χρεοκοπίας εξετάζει ο Σόιμπλε – Η Γερμανία δεν σχολιάζει το δημοσίευμα

WSJ: Ο Ντράγκι αναμένεται να διατηρίσει την πίεση προς την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ