Aντιδράσεις για την πώληση ρωσικών πυραύλων στο Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επέκρινε την απόφαση της Ρωσίας να προχωρήσει στην παράδοση τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στο Ιράν, ενώ ο ομόλογός του της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι είναι πολύ πρόωρο ακόμη να αποκατασταθούν οι οικονομικές σχέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Βρισκόμαστε στο μέσον μιας διαδικασίας”, είπε ο Σταϊνμάιερ στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με το Ιράν. “Είχα πει σε ορισμένους γερουσιαστές των ΗΠΑ ότι δεν θα έπρεπε τώρα να προσπαθήσουν ανώφελα να εμποδίσουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Αλλά θα πω επίσης ότι είναι επίσης πολύ νωρίς για να μιλάμε για ανταμοιβές σε αυτό το στάδιο”.

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ είπε ότι θεωρεί φυσιολογικό πολλές χώρες να σπεύσουν να αποκαταστήσουν εκ νέου τις σχέσεις τους με την Τεχεράνη μόλις οι κυρώσεις σε βάρος της αρχίσουν να αίρονται, αλλά προειδοποίησε: “πρώτα, όμως, πρέπει να επιτευχθεί ένας στόχος. Πιθανόν δεν βοηθάει το να προτρέχουμε”. Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα είναι από τις πρώτες που θα αποκαταστήσουν τις οικονομικές σχέσεις με το Ιράν, αφού επιτευχθεί όμως οριστική συμφωνία και οι κυρώσεις αρχίσουν να αίρονται.

 

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ εναντίον Ρωσίας για την πώληση πυραύλων S-300 στο Ιράν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ