Σαράγεβο- Δύο Βόσνιοι βετεράνοι του πολέμου απείλησαν να αυτοπυρποληθούν

Δύο πρώην μέλη του Στρατού των Μουσουλμάνων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης έφθασαν, σήμερα το πρωί, έξω από την έδρα της κυβέρνησης της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας, στο Σαράγεβο και απείλησαν πως θα αυτοπυρποληθούν λόγω των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης, αλλά τους απέτρεψαν αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή και πήραν τα πλαστικά δοχεία βενζίνης που είχαν μαζί τους.

Οι Σεφίκ Μουμίνοβιτς και Τζεμαϊλ Ζαχίροβιτς από την πόλη Ζιβίνιτσε, νότια της Τούζλας, ξεκίνησαν με τα πόδια και έφθασαν στο Σαραγεβο ύστερα από διήμερο ταξίδι.  Έξω από την έδρα της κυβέρνησης της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας εμφανίστηκαν, κρατώντας σημαίες της Βοσνίας και πανό με το σύνθημα: “Πολεμιστές στο θάνατο εξαιτίας των κλεφτών και της πείνας”. 

Ο Τζεμαΐλ Ζαχίροβιτς δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οδηγήθηκε στην πράξη απελπισίας, επειδή εδώ και 20 χρόνια ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ότι τα ίδια προβλήματα ώθησαν στη διαμαρτυρία τον Σεφίκ Μουμίνοβιτς, ο οποίος μετά τον πόλεμο απολύθηκε από το ορυχείο, όπου εργαζόταν και από τότε ζει χωρίς κανένα εισόδημα.  

Οι δύο διαδηλωτές ανήγγειλαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τη διαμαρτυρία και ότι θα επιμείνουν να συναντηθούν με εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας ή της συλλογικής προεδρίας της Βοσνίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία”

Ηράκλειο- Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της την ημέρα του Πάσχα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ