“Καυτό” 10ήμερο μέχρι το κρίσιμο Eurogroup

Του Τάσου Δασόπολου

Έχοντας ακόμη ανοιχτά κεφαλαιώδη θέματα όπως το ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας και τον ΦΠΑ ξεκινά σήμερα η αντίστροφη μέτρηση των 10 ημερών μέχρι το Eurogroup της 24ης Απριλίου όπου Αθήνα και δανειστές φιλοδοξούν να έχουν συμφωνία.

Χθες τα ξημερώματα για την Αθήνα κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ ο επικεφαλής του τμήματος του Ταμείου για την Ευρώπη και ο επικεφαλής της ομάδας για την Ελλάδα Ρίσι Κοχιάλ ενημέρωσαν για το θέμα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν πολλές ερωτήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα και την καθυστέρηση για περίπου ένα χρόνο του ελληνικού προγράμματος.

Εμφανίστηκαν μάλλον καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με την νέα κυβέρνηση και οι δόσεις των δανείων του Ταμείου προς την Ελλάδα αποπληρώνονται κανονικά.

Κανείς πάντως δεν μπορεί να κρύψει ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων γίνεται σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Πηγές του υπουργείου οικονομικών επαναλάμβαναν χθες ότι βάση των διαπραγματεύσεων θα είναι η εξειδίκευση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και σε καμία περίπτωση οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί από το μνημόνιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρωμανιάς: Αν δεν καλυφθούν οι απώλειες από το PSI το σύστημα δεν βγαίνει – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ