Συνεχίζεται η απόσυρση των βαρέων όπλων από την ανατολική Ουκρανία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας συμφώνησαν να συνεχίσουν την διαδικασία απόσυρσης των βαρέων όπλων από την ανατολική Ουκρανία, όπου η βία κλιμακώθηκε εκ νέου τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο.

“Συμφωνήσαμε όχι μόνο να συνεχίσουμε την απόσυρση των βαρέων όπλων, αλλά και να συμπεριλάβουμε και επιπρόσθετες κατηγορίες όπλων στην απόσυρση”, είπε στους δημοσιογράφους ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, διευκρινίζοντας ότι ανάμεσα στα όπλα που θα πρέπει να αποσυρθούν από τα μέτωπα συμπεριλαμβάνονται πλέον και τα άρματα μάχης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Τίποτε δεν είναι εύκολο στην κρίση της Ουκρανίας, αυτό δεν είναι καινούργιο. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι διαφορές απόψεων ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα έγιναν επίσης σαφείς για άλλη μια φορά”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στις δηλώσεις του σχετικά με τη συμφωνία η οποία επετεύχθη στις διαπραγματεύσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία- Αλληλοκατηγορούνται στρατός και αυτονομιστές

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ