Ομπάμα: Το ιστορικό της Ουάσινγκτον απέχει πολύ από το τέλειο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε “σημείο καμπής” την ιστορική αναθέρμανση των σχέσεων ΗΠΑΚούβας απευθυνόμενος σε 34 άλλους περιφερειακούς ηγέτες, ανάμεσά τους και τον Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο με τον οποίο αντάλλαξε νωρίτερα χειραψία κι είχε μία πολύ σύντομη συνομιλία στη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να έχουν ιστορική συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου-την πρώτη συνάντηση μεταξύ των προέδρων των δύο αυτών χωρών από το 1956.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν σημαντικές διαφορές.

Επίσης, ο Ομπάμα ζήτησε από τους λατινοαμερικανούς ηγέτες να βελτιώσουν την κατάσταση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε από άλλους ηγέτες για την παρελθούσα αμερικανική πολιτική στη Λατινική Αμερική, περιλαμβανομένης της υποστήριξης σε στρατιωτικά πραξικοπήματα και δικτατορίες στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο Ομπάμα είπε ότι το ιστορικό της Ουάσινγκτον απέχει πολύ από το τέλειο, αλλά ότι έχει αλλάξει και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για περισσότερη δημοκρατία.

 

Διαβάστε επίσης:

Η χειραψία Ομπάμα – Κάστρο που θα μείνει στην ιστορία – ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια έξω από το σημείο που συναντήθηκαν Ομπάμα – Κάστρο – ΒΙΝΤΕΟ

Ιστορική χειραψία Μπαράκ Ομπάμα – Ραούλ Κάστρο – ΦΩΤΟ

Τετ α τετ Ομπάμα – Κάστρο στον Παναμά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ