Λονδίνο- Διαρρήκτες άδειασαν… 300 χρηματοκιβώτια

Στη συνοικία των διαμαντοπωλών του Λονδίνου χτύπησαν διαρρήκτες.  Με ένα εντυπωσιακό ριφιφί που θυμίζει κινηματογραφική ταινία άδειασαν στην κυριολεξία από το περιεχόμενό τους 300 χρηματοκιβώτια. Οι διαρρήκτες αφού κατάφεραν να τρυπώσουν στο φρεάτιο του ασανσέρ, στη συνέχεια άνοιξαν μια δίοδο προς την αίθουσα των χρηματοκιβωτίων, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  το ακριβές ποσό της λείας τους δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, όμως ένας ειδικός στον τομέα των διαμαντιών, ο Λιούις Μάλκα, έκανε λόγο για “εκατοντάδες και εκατοντάδες χιλιάδες” ευρώ.

Οι παράτολμοι διαρρήκτες έδρασαν κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών και έγδυσαν τα μισά από τα 600 χρηματοκιβώτια της εταιρείας Hatton Garden Safe Deposit Limited που βρίσκεται στο Χάτον Γκάρντεν, τη συνοικία των κοσμηματοπωλείων της βρετανικής πρωτεύουσας. Τα περισσότερα από αυτά τα χρηματοκιβώτια χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες του τομέα του εμπορίου διαμαντιών και κοσμημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες χρησιμοποίησαν “βαριά εργαλεία για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αίθουσα”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τέλεγκραφ οι διαρρήκτες κατάφεραν να εξουδετερώσουν το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας του κτιρίου. “Απ’ ότι κατάλαβα, πέρασαν από το φρεάτιο του ανελκυστήρα για να φτάσουν στο υπόγειο όπου βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια”, εξήγησε ο Μάλκα.

 

Διαβάστε επίσης

Βόμβα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου βρέθηκε στο Λονδίνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ