Τι προκάλεσε το μπλακ άουτ στην Ουάσιγκτον

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, Pepco Holdings Inc, ανακοίνωσε απόψε ότι αντιμετώπισε μια πτώση τάσης στην περιοχή της Ουάσινγκτον που προκλήθηκε από “ένα πρόβλημα σε μια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας” και είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι πολλά κυβερνητικά κτίρια στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η εταιρεία διευκρίνισε ότι εργάζεται για να επιδιορθώσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην κομητεία Τσαρλς του Μέριλαντ.

Για το θέμα αυτό το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανέφερε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον και τις γύρω περιοχές και πρόκειται σύντομα να προβεί σε ανακοινώσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο ναύαρχος Μπιλ Κόρτνεϊ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το θέμα, είπε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει σε τι οφείλεται το μπλακ άουτ. Διαβεβαίωσε όμως ότι όλα τα εφεδρικά συστήματα παροχής ενέργειας λειτούργησαν με επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζος Έρνεστ, είπε ότι έχει αποκατασταθεί η βλάβη στον Λευκό Οίκο ο οποίος πλέον ηλεκτροδοτείται κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Μπλακ άουτ στην Ουάσιγκτον

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ