Φορτίζει τα smartphones σε 1 λεπτό

Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι εφηύραν μία φθηνή, μακράς διαρκείας και ευέλικτη μπαταρία αλουμινίου για χρήση σε κινητά τηλέφωνα smartphones, η οποία θα φορτίζει σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Οι επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν λεπτομερώς την ανακάλυψή τους σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature, δήλωσαν ότι η νέα μπαταρία ιόντων αλουμινίου έχει υψηλή απόδοση και θα μπορεί να αντικαταστήσει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σε φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

Εκτός από το γεγονός ότι οι νέες μπαταρίες ιόντων αλουμινίου φορτίζουν ασύγκριτα πιο γρήγορα, είναι και ασφαλέστερες σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες, ορισμένες από τις οποίες έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

«Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο ανάφλεξης», δήλωσε ο καθηγητής χημείας του πανεπιστημίου Στάνφορντ και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Χονγκτζίε Ντάι. «Οι νέες μπαταρίες μας δεν θα πιάνουν φωτιά ακόμα κι αν τις τρυπήσεις με τρυπάνι».

Εδώ και αρκετό καιρό, επιστήμονες προσπαθούσαν, αλλά μάταια, να αναπτύξουν μία μπαταρία η οποία θα ήταν κατασκευασμένη από αλουμίνιο, ένα ελαφρύ και σχετικά φθηνό μέταλλο το οποίο έχει την ιδιότητα να φορτίζει ταχύτατα. Το πρότυπο της μπαταρίας αλουμινίου που κατασκεύασαν οι επιστήμονες, φόρτισε πλήρως μέσα σε ένα λεπτό, ενώ δήλωσαν ότι το τελικό προϊόν θα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και ευέλικτο ενώ θα μπορεί να λυγίσει ή να διπλωθεί.

Διαβάστε επίσης

Τρία κόλπα για να φορτίζετε πιο γρήγορα το iPhone

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ