Germanwings – Η γυναίκα που βρήκε το 2ο μαύρο κουτί – ΒΙΝΤΕΟ

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην ομάδα που ερευνά για τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, που κόστισε την ζωή σε 150 ανθρώπους. Πρόσφατο αποτέλεσμα της όλης αυτής προσπάθειας, ήταν η ανεύρεση του δεύτερου μαύρου κουτιού από μια γυναίκα, η οποία ήταν μάλιστα η μοναδική γυναίκα που συμμετείχε στις έρευνες.

Πρόκειται για την Αlice Coldefy -η μοναδική γυναίκα της ομάδας των ερευνητών- η οποία κατάφερε να εντοπίσει και να «ξεθάψει» το κουτί που καταγράφει τα δεδομένα της πτήσης σε μια περιοχή που είχε ήδη «χτενιστεί» αρκετές φορές. Συγκεκριμένα, το μαύρο κουτί που πλέον βρίσκεται στα χέρια των Γάλλων ερευνητών του αεροπορικού δυστυχήματος, αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στο ήδη γνωστό δεδομένο ότι ο συγκυβερνήτης Andreas Lubitz, επιτάχυνε την κάθοδο του αεροπλάνου βραχώδη όρη.

«Υπήρχε ένα στενό σημείο, όπου τα συντρίμμια του αεροπλάνου είχαν συσσωρευτεί. Καθώς ψάχναμε για ρούχα -για την αναγνώριση των επιβατών- μετακινήσαμε τα συντρίμμια, και εκείνη την στιγμή αποκαλύφθηκε το απανθρακωμένο μαύρο κουτί, μετά την εκσκαφή, περίπου 20 εκατοστά από το έδαφος», δήλωσε χαρακτηριστικά η Αlice Coldefy, περιγράφοντας την στιγμή που βρήκε το κουτί. Συνεχίζοντας, η ίδια ανέφερε ότι, νωρίτερα το πρωί, οι αρχές είχαν διανείμει στα άτομα που συμμετέχουν στην έρευνα φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε το μαύρο κουτί. «Μόλις αντιλήφθηκα ότι το κουτί ταιριάζει με την φωτογραφία που κρατούσα στα χέρια μου, φώναξα τον συνάδελφο μου για να συγκρίνουμε το εύρημα» επισήμανε.

Το βιογραφικό της  Αlice Coldefy είναι πολύ πλούσιο και σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ήταν η πρώτη μέρα που συμμετείχε στις έρευνες στον τόπο της συντριβής του μοιραίου Airbus A320.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μέχρι στιγμής έχουν ανευρεθεί περίπου 600 ανθρώπινα μέλη των επιβαινόντων στο αεροπλάνο και καμία ολόκληρη σορός.

 

Πηγή βίντεο: telegraph

Πηγή: mirror 

Διαβάστε επίσης:

Τα “τρωτά” σημεία του αυτόματου πιλότου έψαχνε ο Λούμπιτς στο διαδίκτυο

Έρευνες στα γραφεία των γιατρών που είχε επισκεφθεί ο Lubitz

Germanwings – Τι δείχνει το δεύτερο μαύρο κουτί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ