Τραγωδία από πτώση λεωφορείου σε γκρεμό 100 μέτρων

Η πτώση ενός λεωφορείου από γκρεμό 100 μέτρων σε ποταμό στην Κίνα στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους, ενώ τρεις τραυματίσθηκαν.

Όπως μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το περιστατικό συνέβη χθες, Σάββατο, όταν το λεωφορείο που μετέφερε 24 επιβαίνοντες, βγήκε από το δρόμο κοντά στο Μπίζε, στην ορεινή επαρχία Γκιζού της νότιας Κίνας, και συνετρίβη πέφτοντας από ύψος 100 μέτρων στην κοίτη ενός αποξηραμένου ποταμού.

Τα οδικά δυστυχήματα, ιδιαίτερα τα δυστυχήματα που σημειώνονται σε υπερπλήρη με επιβάτες λεωφορεία που εκτελούν μακρινά δρομολόγια, αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα στην Κίνα.

Περίπου 426.000 δυστυχήματα στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 87.200 ανθρώπους στη διάρκεια των 10 πρώτων μηνών του 2014, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,9% σε ένα χρόνο.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2011 από μια ομάδα Κινέζων και Αμερικανών ερευνητών είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο αριθμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων στους κινεζικούς δρόμους είναι δύο φορές υψηλότερος απ’ ό,τι υποστηρίζει η αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία- Ναυτική τραγωδία με 43 νεκρούς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ