Bloomberg: Η ΕΚΤ δεν είναι αντίπαλος της Ελλάδας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε την Ελλάδα να τερματίσει την αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είναι σύμμαχος στον αγώνα της χώρας για χρηματοδότηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά θέματα Michael Roth δήλωσε ότι μετέφερε το μήνυμα αυτό σε συνομιλίες με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα. Η αντιπαράθεση με την ΕΚΤ δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα και θα ήταν «καταστροφικό» εάν η Ευρώπη αποτύχει να βάλει τη χώρα στο μονοπάτι για την ευημερία, δήλωσε σε συνέντευξη στο Βερολίνο, αναφέρει το Bloomberg.

Με την Ελλάδα και τους πιστωτές της να αναζητούν μια χρηματοδοτική συμφωνία, το ταξίδι του Roth αντανακλά την προσπάθεια της Γερμανίας να εξομαλύνει τις σχέσεις και να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αναφέρει το πρακτορείο. Μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, ο Roth συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα εκπομπή του ZDF υπέρ της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

Spiegel: Στην Ελλάδα η χρεοκοπία έχει ήδη ξεκινήσει

Germanwings – Τι δείχνει το δεύτερο μαύρο κουτί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ