Βαρουφάκης: Να σταματήσει το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ζητά να σταματήσει «η ανοιχτή εχθρότητα» μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών πολιτικών, με άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt υπογραμμίζοντας ότι «μόνο τους εχθρούς της Ευρώπης θα ωφελήσει το «τοξικό παιχνίδι επίρριψης ευθυνών».

«Το παιχνίδι του μουτζούρη πρέπει να τελειώσει» είναι ο τίτλος άρθρου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ενώ υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να πληρώσει τα χρέη της και εκτιμά ότι από αυτό το «τοξικό» παιχνίδι επωφελούνται μόνο οι εχθροί της Ευρώπης.

«Πρέπει να σταματήσει» τονίζει, καθώς μόνο τότε θα μπορούσε η Ελλάδα – με τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της, οι οποίοι έχουν συμφέρον από την οικονομική της ανάκαμψη – να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων και πολιτικών στρατηγικών που ενισχύουν την ανάπτυξη.

«Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου η Ελλάδα τελικά να είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες της» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει ότι, ειδικά Έλληνες και Γερμανοί «έχουν ξεπέσει σε ένα σημείο ηθικής επιδειξιομανίας, αλληλοκατηγοριών και ανοιχτής εχθρότητας».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανική σατιρική εκπομπή – “σύμμαχος” της Ελλάδας – ΒΙΝΤΕΟ

Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 35%

Μάρδας: Η Μέρκελ ζήτησε μείωση των συντάξεων – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ