Μυστήριο με τον “κλειδωμένο” πιλότο του Airbus

Δεν διευκρινίζεται αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του και κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο ήταν ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, λέει ένας ερευνητής που μετέχει στην αποκωδικοποίηση του καταγραφέα πτήσης και την οποία επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Επίσης, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει «πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa».

Η πρόσληψή του έγινε περί τα τέλη του 2013 και στο βιογραφικό του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης. Η εθνικότητα του δεν έχει αποσαφηνιστεί δήλωσε η ίδια πηγή.

«Μπορεί κάποιος να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», δηλώνει στους ΝΥΤ o ερευνητής. Είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος, λέει.

Η γλώσσα που ακούγεται είναι τα γερμανικά. Επίσης στο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται ένας συναγερμός που προφανώς είναι το σήμα που προειδοποιεί για την προσέγγιση του αεροσκάφους στο έδαφος, πριν τη συντριβή στις γαλλικές Άλπεις, με τραγικό απολογισμό το θάνατο 150 ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

NYT- Κλειδωμένος έξω από το πιλοτήριο ένας από τους κυβερνήτες

Ανακτήθηκε αξιοποιήσιμο ηχητικό απόσπασμα από το μαύρο κουτί

Ολάντ και Μέρκελ πέταξαν πάνω από τον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ