Το σπασμένο τζάμι στο πιλοτήριο προκάλεσε τη συντριβή του Airbus;

Το καταδικασμένο αεροσκάφος της Germanwings ίσως συνετρίβη διότι έσπασε το τζάμι στο πιλοτήριο, προκαλώντας απότομη πτώση των επιπέδων του οξυγόνου στο αεροσκάφος με αποτέλεσμα οι πιλότοι να έχασαν τις αισθήσεις τους, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα,  Daily Mail.

Με βάση τη νέα αυτή θεωρία σχετικά με την αεροπορική τραγωδία του Airbus A320, κατά την οποία 150 άτομα έχασαν τη ζωή τους, το τζάμι του πιλοτηρίου ράγισε και οι πιλότοι δεν είχαν δυνατότητα να στείλουν σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τα νέα αυτά στοιχεία ίσως εξηγούν τα όσα σημειώθηκαν από τις 10:30 ως τις 10.31, «το κρίσιμο λεπτό», όπως το χαρακτήρισε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Μεταφορών, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ειδικότερα, η Ρουαγιάλ ανέφερε ότι οι πιλότοι σταμάτησαν την επικοινωνία στις 10.30 π.μ.. Όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει ότι το Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας βρισκόταν σε πορεία καθόδου όχι για 8, αλλά για 18 λεπτά και ότι μπορεί να έπεσε δηλαδή από τα 28.000 πόδια στα 2.000 χωρίς σήμα κινδύνου..

Η νέα θεωρία για το σπασμένο τζάμι συζητήθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την Τετάρτη στο διαδικτυακό φόρουμ Επαγγελματιών Πιλότων αεροπόρων (PPRuNe), έπειτα από μια ανώνυμη αναφορά ότι κατέστη εφικτό να ληφθούν τα δεδομένα από το πρώτο μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

Πηγή: Daily Mail

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη συντριβή του Airbus στις Άλπεις

Δύο Αμερικανοί ανάμεσα στους επιβάτες του Airbus

“Δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή τρίτου στη συντριβή του Airbus”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ