Ντράγκι: Θα ξαναδεχτούμε τα ελληνικά ομόλογα μετά την αξιολόγηση – ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας, χθες, ενώπιων της οικονομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊ��ής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορέσει να επαναφέρει τη ρήτρα εξαίρεσης, ώστε να γίνονται αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα, όμως πρώτα θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί όλοι οι σχετικοί όροι και να έχουμε μία θετική αξιολόγηση.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα, απατώντας στα περί εκβιασμού από την πλευρά της ΕΚΤ, υπενθυμίζοντας ότι στην έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης, τα ελληνικά ομόλογα ανέρχονται στα 104 δισεκατομμύρια ευρώ.  

«Θέλουμε να θέσουμε μία διαδικασία, μία διεργασία που αποκαθιστά τον πολιτικό διάλογο ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους τρεις θεσμούς, έτσι ώστε να προκύψουν συζητήσεις μέχρι στιγμής και σε τέτοια έκταση. Και είμαι σίγουρος ότι αυτές οι συζητήσεις, όταν υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές, θα έχουν ως αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία για μία θετική αξιολόγηση» δήλωσε ο Ντράγκι.

 

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ:  

 

Διαβάστε επίσης:

Τι λένε Γερμανοί πολιτικοί για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο

Tageszeitung: Σταματήστε την απαξιωτική κριτική κατά της Ελλάδας

Süddeutsche: Η Μέρκελ πρέπει να αντιμετωπίζει τον Τσίπρα ως ισότιμο εταίρο

CNBC: Επιφυλακτικοί οι οικονομολόγοι από τη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ