Συγκλονισμένοι από την τραγωδία στις Άλπεις Μέρκελ – Ραχόι

Συγκλονισμένη από την αεροπορική τραγωδία δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε  τηλεφωνική συνομιλία με τον Φρανσουά Ολάντ. Η κυρία Μέρκελ ακύρωσε μάλιστα τα “άλλα ραντεβού” της μετά τη συνομιλία της με τον Γάλλο πρόεδρο και αύριο αναμένεται να φτάσει στο κέντρο επιχειρήσεων στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος. 

Ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ και ο γερμανός πρεσβευτής στο Παρίσι κατευθύνονται στον τόπο του δυστυχήματος. “Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε όλους αυτούς που συγγενείς τους είναι μεταξύ των επιβατών ή των μελών του πληρώματος”, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. 

Ο κ. Ολάντ είχε συνομιλία και με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων στο πλαίσιο μιας τριήμερης επίσημης επίσκεψης στο Παρίσι, την οποία και διέκοψε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στα σκαλιά του μεγάρου των Ηλυσίων και έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Λετίθια και τον γάλλο πρόεδρο, ο βασιλιάς Φελίπε είπε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή και πως διακόπτει την επίσκεψή του.

Συγκλονισμένος δήλωσε και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι , χαρακτηρίζοντας “τραγωδία” το δυστύχημα. “Εργαζόμαστε στις έρευνες μαζί με τις γαλλικές και τις γερμανικές αρχές”, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της αντιπροέδρου της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία δήλωσε πως με το Αirbus Α320 ταξίδευαν 45 άνθρωποι με ισπανικά ονόματα.  

 

Διαβάστε επίσης

Germanwings: Νεκροί όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα

Οι πρώτες φωτογραφίες από την περιοχή της συντριβής

 LIVE – Συνεχής ενημέρωση για τη συντριβή του Airbus

150 επιβάτες στο αεροπλάνο που συνετρίβη στις Άλπεις – “Δεν αναμένουμε επιζώντες” δήλωσε ο Ολάντ – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Διαβάστε επίσης

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ