Süddeutsche: Η Μέρκελ πρέπει να αντιμετωπίζει τον Τσίπρα ως ισότιμο εταίρο

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung εκτιμά ότι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί προ πολλού.

«Ο εποικοδομητικός διάλογος, που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις επαφές μεταξύ δύο χωρών αλλά και τη δημόσια συζήτηση σε κάθε μια ξεχωριστά, έδωσε προ πολλού τη θέση του σε μία εκκωφαντική σιωπή», επισημαίνει ο σχολιαστής, κάνοντας λόγο για «έναν πόλεμο λέξεων» που σημάδεψε τις ελληνογερμανικές σχέσεις το προηγούμενο διάστημα.

Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος «δεν θα πρέπει να συνεχίσει να αγνοεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα» και να αντιληφθεί ως ευκαιρία την ανάδειξη ενός Πρωθυπουργού που για πρώτη φορά δεν ανήκει στην «παλιά ομάδα κλεπτοκρατών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την SZ, η Άνγκελα Μέρκελ «θα πρέπει να αντιμετωπίζει τον Τσίπρα ως ισότιμο εταίρο, να αποδεχθεί μία επιβράδυνση του μεταρρυθμιστικού ρυθμού και να παρατείνει τη χρηματοδότηση της Αθήνας. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν ισχυρά ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωνικής ενίσχυσης και αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ωστόσο, επενδυτές μπορούν να βρεθούν μόνο εφόσον από την άλλη πλευρά ο Τσίπρας φανεί πρόθυμος να αναδιοργανώσει πραγματικά τη χώρα του και να επιτρέψει τους έξωθεν ελέγχους».

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: Μέρκελ και Τσίπρα… τσακωθείτε επιτέλους!

Handelsblatt: Η Ελλάδα χρωστά και σε hedge funds

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ