Spiegel: Μία αρχή και τίποτε περισσότερο η επίσκεψη Τσίπρα στη Μέρκελ

“Ο Τσίπρας στη Μέρκελ: Μία αρχή, τίποτε περισσότερο”, είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο.

Οι συμφιλιωτικοί τόνοι που επικράτησαν στη συνέντευξη των δύο, σημειώνει το δημοσίευμα, “δεν μπορούν να παραπλανήσουν: Ακόμη δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη. Μία αρχή έγινε μεταξύ της Μέρκελ και του Τσίπρα με την επίσημη επίσκεψή του στην Καγκελαρία. Κάτι περισσότερο, όμως, όχι”.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, σημειώνει το περιοδικό. “Οι γερμανοελληνικές σχέσεις έχουν υποφέρει πολύ, σε μία διαμάχη, που το αντικείμενο της δεν ήταν μόνο το ελληνικό χρέος και το μέλλον της ΟΝΕ. Τα ελληνικά αιτήματα για επανορθώσεις των ναζιστικώ εγκλημάτω, οι απειλίες και προειδοποιήσεις και από τις δύο πλευρές και οι συζητήσεις για το γνήσιο ή πλαστό δάκτυλο έχουν δημιουργήσει κακό κλίμα”

Ο Τσίπρας, αναφέρει το περιοδικό, δεν ήρθε στο Βερολίνο με άδεια χέρια. “Ήδη κυκλοφόρησαν λεπτομέρειες του καταλόγου των μέτρων, με τα οποία θέλει να πείσει την Ευρωπαική Επιτροπή, την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Υψηλότεροι φόροι, ιδιωτικοποιήσεις, αναδρομικές πληρωμές από τους φοροφυγάδες, σύνταξη στα 67 είναι ορισμένα σημεία που δεν θα γίνουν απαραίτητα ευμενώς αποδεκτά από το εκλογικό ακροατήριο”, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι ο Τσίπρας δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά με τον κατάλογο των μέτρων, αλλά υπόσχεται πίστη στις συνθήκες με συγκεκριμένες προτεραιότητες και μεγάλο αριθμό διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ