Reuters: Η Ελλάδα ζητά 100 εκ. ευρώ αποζημίωση για τα γερμανικά εξοπλιστικά

Η ελληνική κυβέρνηση ζητά περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση, συγκεκριμένα 110 εκατομμύρια δολάρια, από γερμανικές εξοπλιστικές εταιρείες, διότι δωροδόκησαν για να κερδίσουν σε συμφωνίες οπλικών συστημάτων.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters, επικαλούμενο ανώτερη πηγή του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η πηγή του ελληνικού υπουργείου  Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε  στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι η Ελλάδα ζητά αποζημίωση περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ από τις γερμανικές εξοπλιστικές εταιρείες, ως μέρος μίας έρευνας που περιλαμβάνει και άλλες υποθέσεις.

«Είναι μία σειρά από υποθέσεις, δεν αφορά μόνο σε γερμανικές εταιρείες, αλλά είναι κυρίως γερμανικές, και η Ελλάδα ελπίζει να πάρει 500-800 εκατομμύρια ευρώ», ανέφερε στο Reuters  η ίδια πηγή.

«Οποιαδήποτε εταιρεία καταδικαστεί (για δωροδοκία) και θα θέλει να συνεχίσει την συνδιαλλαγή με την Ελλάδα θα πρέπει να έρθει σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ελλάδα», δήλωσε η ίδια πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τo δημοσίευμα του Reuters, η Ελλάδα έχει ξοδέψει πολλά χρήματα σε εξοπλιστικά προγράμματα τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ αναφέρεται και στις σχέσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στο Βερολίνο, σημειώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την Γερμανία ότι χρησιμοποιεί νομικά «κόλπα» προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ