Tageszeitung: Η λέξη – κλειδί είναι η κατανόηση

Η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung ζητά επαναπροσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας: «Πολιτικά δεν αναμένονται αποφάσεις από τη συνάντηση ΤσίπραΜέρκελ. Το όφελος ωστόσο από μια αποκλιμάκωση των εντάσεων θα ήταν μεγάλο. Η λέξη-κλειδί είναι “κατανόηση“ για τις ανησυχίες και τους φόβους και των δύο λαών. Η κατανόηση αυτή δεν αρκεί βέβαια για να επιλυθούν πολιτικές διαφορές, θα πρέπει ωστόσο να παραμείνει θεμελιώδης αρχή της ευρωπαϊκής σκέψης».

Αναζητώντας έναν αποτελεσματικό τρόπο για την επίλυση της κρίσης στην Ελλάδα, σχόλιο της DW προκρίνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται:

«Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι η Αθήνα δεν θα αυξήσει περισσότερο το χρέος της, μιας και ούτε η ΕΚΤ, ούτε οι αγορές δεν θα διαθέτουν πια πιστώσεις στην Ελλάδα και η χώρα θα αναγκαστεί να βρει τρόπους να επαναφέρει την οικονομία της στην ανάπτυξη. Ίσως με αυτό το σενάριο οι Έλληνες πολίτες αποκτήσουν την απαραίτητη συλλογική συνείδηση και παράλληλα γίνουν ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία αναγκαίες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

Bild: 50 λόγοι που η Ελλάδα μας είναι αγαπητή και πολύτιμη – ΦΩΤΟ

Και οι Γερμανοί μιλούν τώρα για επανορθώσεις!

H Bild δημοσιεύει έγγραφα για το σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά

Τόσα μας χρωστούν οι Γερμανοί

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ