Τζιχαντιστές: Θέλουν νεκρούς 100 στρατιωτικούς στις ΗΠΑ

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέβασε στο Ιντερνετ τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τις φωτογραφίες που ισχυρίζεται ότι ανήκουν σε 100 μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και κάλεσε τους “αδελφούς που κατοικούν στην Αμερική” να τούς σκοτώσουν, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι εξετάζει την υπόθεση.”Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω την αξιοπιστία της πληροφορίας, αλλά την εξετάζουμε”, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου που δεν κατονομάζεται.

“Πάντοτε ενθαρρύνουμε το προσωπικό μας να εκτελεί τις κατάλληλες ενέργειες ασφαλείας και να εφαρμόζει τις διαδικασίες προστασίας”, πρόσθεσε ο αξιμωατούχος.

Στο δημοσίευμα, μία οργάνωση που αποκαλείται “Islamic State Hacking Division” αναφέρει στα αγγλικά ότι παραβιάσθηκαν πολλοί στρατιωτικοί servers, βάσεις δεδομένων και emails και ότι δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν 100 μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ώστε “μοναχικοί λύκοι” να τους σκοτώσουν.

Σύμφωνα με τους New York Times, δεν φαίνεται ότι οι πληροφορίες έχουν υποκλαπεί από servers της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου η εφημερίδα αναφέρει ότι οι εν λόγω πληροφορίες είναι δυνατόν να βρεθούν σε δημόσια αρχεία, σε ιστοσείδες αναζήτησης διευθύνσεων κατοικιών και σε μέσα κοινωνιοκής δικτύωσης. Αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο κατάλογος μοιάζει να καταρτίσθηκε με βάση πρόσωπα που αναφέρονται σε άρθρα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους, λέει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης:

Λιβύη- Νεκροί 12 μαχητές σε μάχες με τζιχαντιστές

Επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε χωριό στο Τσαντ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ