Τουλάχιστον 100 νεκροί σε ομαδικό τάφο στη Νιγηρία

Ένας ομαδικός τάφος που περιείχε “περίπου εκατό πτώματα” βρέθηκε στη βορειοανατολική Νιγηρία, έξω από την πόλη Νταμάσακ, την οποία ανακατέλαβαν την 9η Μαρτίου οι ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ και του Νίγηρα αφού εκδίωξαν τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ από την περιοχή.

“Βρήκαμε περίπου εκατό πτώματα σκορπισμένα κάτω από μια γέφυρα” της πόλης που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τον Νίγηρα, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού του Τσαντ, συνταγματάρχης Άζεμ Μπερμαντόα Αγκούνα, ο οποίος πήγε στην Νταμάσακ όταν έγινε γνωστή η μακάβρια ανακάλυψη.

Πολλά από τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί. “Υπάρχουν κεφάλια εδώ, σώματα πιο πέρα… Ο τάφος μοιάζει με φωλιά τερμιτών”, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα από τα θύματα είχαν πυροβοληθεί.

Η σφαγή αυτή “φαίνεται ότι έγινε πριν από περίπου έναν με δύο μήνες και είναι έργο της Μπόκο Χαράμ”, συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πληροφορίες που ανέφερε ο Αγκούνα δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Σημειώνεται ότι στις 8 Μαρτίου οι ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ και του Νίγηρα εξαπέλυσαν μια κοινή χερσαία και αεροπορική επιχείρηση εναντίον της Μπόκο Χαράμ εντός του εδάφους της Νιγηρίας. Κατάφεραν πολύ γρήγορα να ανακαταλάβουν την Νταμάσακ, επιφέροντας βαριές απώλειες στους ισλαμιστές αφού υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν περίπου 200 μαχητές της οργάνωσης. Η επιχείρηση “Μάι Ντουνάμα” (από το όνομα ενός αυτοκράτορα του Μπόρνο της Νιγηρίας του 13ου αιώνα) είχε ως στόχο την καταστροφή των βάσεων της Μπόκο Χαράμ που βρίσκονταν κοντά στον Νίγηρα.

Η Μπόκο Χαράμ κατέλαβε την Νταμάσακ στις 24 Νοεμβρίου, αφού σκότωσε περίπου 50 κατοίκους της ενώ άλλες 3.000 πρόλαβαν να διαφύγουν, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρύφτηκαν σε φορτηγό-ψυγείο και κινδύνεψαν από υποθερμία

Τίμησαν τον Έλληνα που σκοτώθηκε πολεμώντας τους τζιχαντιστές – ΒΙΝΤΕΟ

Βαρέθηκε και άφησε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ