Τίμησαν τον Έλληνα που σκοτώθηκε πολεμώντας τους τζιχαντιστές – ΒΙΝΤΕΟ

Εκατοντάδες Κούρδοι που ζουν στη Βρετανία τίμησαν τον Έλληνα – βρετανικής υπηκοότητας – Κωνσταντίνο Έρικ Σκάρφιλντ, ο οποίος σκοτώθηκε πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

Άνθρωποι που δεν γνώριζαν τον 25χρονο, με δάκρυα στα μάτια πέταξαν κίτρινα τριαντάφυλλα στο ιδιωτικό ασθενοφόρο που μετέφερε τη σορό του από το αεροδρόμιο της Βρετανίας.

Μιλώντας για τον Κωνσταντίνο Έρικ Σκάρφιλντ ένας εκ των διαδηλωτών τον χαρακτήρισε ως «έναν άνθρωπο που έπεσε σας ήρωας».

«Πήγε στη Συρία για να υποστηρίξει το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει στη χώρα που θέλει, με την κυβέρνηση που επιλέγει, χωρίς να τους επιβάλλεται ένας ηγέτης λόγω θρησκευτικής ιδεολογίας», είπε ένας άλλος.

Ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ είχε φθάσει στη Συρία την 7η Δεκεμβρίου με δική του πρωτοβουλία, ως απλός πολίτης, τραυματίστηκε θανάσιμα από βλήμα όλμου τη Δευτέρα, ενώ πολεμούσε στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Ταλ Χάμις, στη βορειανατολική Συρία.

 

Πηγή: en.enikos.gr

Πηγή βίντεο: TonnyDUS

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατρός καταρρέει μετά το θάνατο ασθενή του – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ