Λιβύη- Νεκροί 12 μαχητές σε μάχες με τζιχαντιστές

Τουλάχιστον 12 μαχητές πιστοί στην κυβέρνηση που ελέγχει την Τρίπολη, σκοτώθηκαν από τα πυρά μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην κεντρική Λιβύη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μέχρι πρόσφατα, η δράση ισλαμιστών της Λιβύης που έχουν συμμαχήσει με το ΙΚ περιοριζόταν κυρίως στα ανατολικά της χώρας, όπου εδρεύει πλέον η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Ωστόσο, κατά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αρχίσει να επεκτείνονται προς τα δυτικά και τη Σύρτη, καταλαμβάνοντας κυβερνητικά κτίρια, ένα νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο της πόλης.

«Πολλά ηρωικά μέλη του στρατού μας δολοφονήθηκαν σήμερα το πρωί από το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Νοφαλίγια», δήλωσε ο Αμπού Οσάμα Νατζί, ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Τρίπολης. «Τα θύματα δολοφονήθηκαν, δεν ενεπλάκησαν σε μάχη», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους χωρίς ωστόσο να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες. Η πόλη Νοφαλίγια βρίσκεται νοτιοανατολικά της Σύρτης.

Τέσσερα χρόνια μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι, η Λιβύη έχει χωριστεί στα δύο, με την επίσημη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αμπντουλάχ αλ Θινί να διοικεί από τα ανατολικά της χώρας, αφού η αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση της Τρίπολης κατέλαβε την πρωτεύουσα τον Αύγουστο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τζιχαντιστές ντύθηκαν γυναίκες για να διαφύγουν – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ