Reuters: Ο Βαρουφάκης έγινε πρόβλημα

To πρόβλημα Γιάνης Βαρουφάκης έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, προειδοποιεί με τη σειρά του το Reuters, παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα τις κρίσιμες εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.

“Με εμπρηστικές συνεντεύξεις, μη διπλωματική συμπεριφορά, αέρα διασημότητας αλλά και έχοντας κάνει χρήση άσεμνων χειρονομιών ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει καταστεί μέρος του προβλήματος του χρέους της χώρας, παρά μέρος της λύσης του”, σχολιάζει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

Πριν καν συμπληρώσει δύο μήνες στο πόστο του, ο Γ. Βαρουφάκης έχει κατορθώσει να δημιουργήσει έριδες στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεοκοπία και να θωρακίσει τη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη.

“Ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν παρασκηνιακώς για το… πρόβλημα Βαρουφάκης, κατηγορώντας ευθέως τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών για επιδειξιομανία, ασυνέπεια και αδιακρισία, χαρακτηριστικά που έχουν πλήξει καίρια την αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους αλλά και τους επενδυτές”, σημειώνει, επίσης, το Reuters.

Πηγή: enikonomia.gr

Δείτε επίσης:

Ο Βαρουφάκης επιστράτευσε τους…Beatles – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ