Συρία- Χάθηκε μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος

Οι ΗΠΑ έχασαν επαφή με ένα μη επανδρωμένο, αναγνωριστικό αεροσκάφος τύπου Predator, το οποίο πετούσε εχθές πάνω από τη Συρία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν εάν καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας αυτής, όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα συριακά μέσα ενημέρωσης.

«Προς το παρόν δεν έχουμε καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Ερευνούμε το περιστατικό και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτό είναι εφικτό».

Ένας δεύτερος αξιωματούχος, επίσης μιλώντας στο Ρόιτερς υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να «προσδιορίσουν ακόμα την αιτία» χωρίς τη διεξαγωγή έρευνας. Είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό που έλαβε χώρα από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε τη διενέργεια αεροπορικών επιδρομών κατά θέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ουδέποτε η συριακή κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στοχοποίησε αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη Συρία. Ωστόσο νωρίτερα, το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε με επείγον τηλεγράφημά του, ότι η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην επαρχεία της Λαττάκειας.

«Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας κατέρριψε ένα εχθρικό, αναγνωριστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας», μετέδωσε το SANA χωρίς ωστόσο να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το αντικείμενο που αναστάτωσε τον Λευκό Οίκο – ΦΩΤΟ

Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε στη Συρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ