Επίθεση από αστυνομικούς δέχτηκε ο Τζέφρι Ουίλιαμς

Επίθεση από αστυνομικούς ισχυρίζεται ο δικηγόρος του Τζέφρι Ουίλιαμς ότι υπέστη ο πελάτης του όταν τέθηκε υπό κράτηση κατηγορούμενος για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον στο Μιζούρι. Οι αστυνομικές αρχές χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς αυτούς ως «αναληθείς».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ουίλιαμς, 20 ετών, έφερε μώλωπες σε ολόκληρη την πλάτη του, τους ώμους και το λαιμό του, καθώς και τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπο, δήλωσε ο δικηγόρος του, Τζέρι Κρίστμας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχε δίωρη συνάντηση τη Δευτέρα με τον πελάτη του, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να τραβήξει φωτογραφίες.

«Δέχτηκε επίθεση από αστυνομικούς», δήλωσε ο Κρίστμας σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Δέχτηκε επίθεση όταν τέθηκε υπό κράτηση».

Οι πυροβολισμοί έξω από το αστυνομικό τμήμα του Φέργκιουσον αποτελούν το τελευταίο από μια σειρά βίαιων επεισοδίων που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων στις ΗΠΑ, με αφορμή τον πυροβολισμό ενός άοπλου μαύρου νεαρού από λευκό αστυνομικό, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μετά την ανακοίνωση της σύλληψης του Ουίλιαμς την Κυριακή, ο εισαγγελέας της κομητείας του Σεντ Λούις, Ρόμπερτ ΜακΚάλοχ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο 20χρονος είχε ομολογήσει στους πυροβολισμούς, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο τραυματισμός δύο αστυνομικών. Ο Ουίλιαμς είπε ότ�� δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει τους αστυνομικούς.

«Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του Τζέφρι Ουίλιαμς ότι ‘δέχτηκε επίθεση’ από αστυνομικούς, το αστυνομικό τμήμα του Σεντ Ουίλιαμς χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς αυτούς ως εντελώς ψευδείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σεντ Λούις, Μπράιαν Σέλμαν. Στον Ουίλιαμς απαγγέλθηκαν κατηγορίες πρώτου βαθμού για επίθεση, κακούργημα που συνεπάγεται φυλάκισης 10 έως 30 έτη ή ισόβια κάθειρξη.

Διαβάστε επίσης:

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ενόπλου στο Φέργκιουσον

ΗΠΑ-Νεκρός άνδρας από πυρά αστυνομικού σε μετρό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ