Goldman Sachs: Σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας μέχρι το τέλος Μαρτίου

Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας αναμένεται να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι το τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με την Goldman Sachs, με τα αρνητικά σημάδια να πληθαίνουν επικίνδυνα. 

Σύμφωνα με τη σημερινή ανάλυση της Goldman Sachs με τίτλο “The Week Ahead: UK Budget; Norges Bank and SNB monetary policy decisions; Greek debt repayments to the IMF” (Μέσα στην εβδομάδα: Βρετανικός προϋπολογισμός, αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Νορβηγίας και της SNB, αποπληρωμή χρέους από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντική μείωση ρευστότητας στο τέλος του Μαρτίου. 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Schulz ανέφερε σε συνέντευξη στην εφημερίδα FAZ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον είχε προειδοποιήσει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Για να λάβει η ελληνική κυβέρνηση χρήματα γρήγορα πρέπει να πείσει το Eurogroup και την ΕΚΤ ότι θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. 

Σε σχετικές ειδήσεις, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας προειδοποίησε σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild ότι μια ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο σε ολόκληρη τη ζώνη.

Αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα έχει να καλύψει δύο δόσεις προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Η συνολική αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ τον Μάρτιο ανέρχεται σε 1,69 δισ. ευρώ. 

Οι υποχρεώσεις αυτές θα κρατήσουν τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των επίσημων πιστωτών τους στο επίκεντρο. 

Η ελληνική δημοσιονομική κατάσταση θα είναι επίσης ένα σημείο που θα εστιάσει η συνόδος κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα, καταλήγει η Goldman Sachs.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ