Bloomberg: Οι Γερμανοί δείχνουν την πόρτα της εξόδου στην Ελλάδα

«Κουρασμένοι» δηλώνουν οι Γερμανοί με την Ελλάδα και τις απαιτήσεις της, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ίσως θα είναι καλύτερα για τη χώρα μας να βγει από το ευρώ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Bloomberg.

Δημοσιογράφοι του Bloomberg, με ανταπόκριση από την «καρδιά» του γερμανικού κράτους, καταγράφουν τις απόψεις των Γερμανών πολιτών και συμπεραίνουν πως οι περισσότεροι υποστηρίζουν το σενάριο Grexit.

Κάτι που έδειξε και η πρόσφατη δημοσκόπηση της ZDF, σύμφωνα με την οποία το 52% της κοινής γνώμης στη Γερμανία επιθυμεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ. Το γεγονός ότι το συντριπτικό 80% των Γερμανών θεωρούν πως οι Έλληνες δεν συμπεριφέρονται σωστά στους εταίρους τους, δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα.

Το άρθρο σημειώνει: «Η σκλήρυνση της γερμανικής γνώμης είναι σημαντική: η χώρα είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Ελλάδας. Από την άλλη, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν χαρακτηριστεί από ένταση με την ανάληψη των καθηκόντων του Αλέξη Τσίπρα που υποσχέθηκε τερματισμό της λιτότητας και κατηγόρησε ευθέως την Μέρκελ. Εν συνεχεία ανέκυψε το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις και ο πόλεμος λέξεων ανάμεσα σε Σόιμπλε και Βαρουφάκη για να ολοκληρωθεί το σκηνικό».

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Επτά “βέλη” στη “φαρέτρα” Βαρουφάκη για έσοδα και φοροδιαφυγή

Τσίπρας: Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει

Σφοδρή επίθεση των γερμανικών ΜΜΕ στον Βαρουφάκη για τη χειρονομία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ