Η Barbie σε ρόλο… κατασκόπου – ΦΩΤΟ

Μία Barbie που θα μιλάει με τα παιδιά είναι η νέα πρόταση των κατασκευαστών της πιο επιτυχημένης κούκλας στον κόσμο. Σίγουρα πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο στον χώρο των παιχνιδιών, δεδομένου ότι πολλά παιδιά δεν έχουν δίπλα τους αδέλφια ή φίλους για να παίζουν. Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο «αλλά» το οποίο κινητοποιεί ήδη οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών.

Η Barbie Hello – όπως ονομάζεται – ακούει τα παιδιά και  μπορεί να τους απαντήσει, αξιοποιώντας το διαδίκτυο. Αυτό ίσως να μην ήταν το πρόβλημα, αν οι συνομιλίες δεν καταγράφονταν στο cloud, γεγονός που κάνει την κούκλα ένα είδος «κατασκόπου», όπως λένε οι επικριτές. «Σταματήστε την παραγωγή της διαδραστικής Barbie» ζητούν μέλη τέτοιων οργανώσεων.

Στην Έκθεση Παιχνιδιών της Νέας Υόρκης, όπου έγινε βιντεοσκοπημένη παρουσίαση της Barbie Hello, πωλητής κουβεντιάζει με την κούκλα με θέμα τη Νέα Υόρκη. «Λατρεύω τη Νέα Υόρκη, εσύ; Πες μου ποιο μέρος σου αρέσει περισσότερο», ρωτάει η Barbie. Και όταν εκείνος απαντάει ότι λατρεύει τα ιταλικά εστιατόρια, εκείνη του λέει: «Πρέπει να με πας εκεί, για να δοκιμάσω». Μόνο που αυτή η συνομιλία παραμένει καταγεγραμμένη.

«Τα παιδιά που θα αποκτήσουν τη Barbie Hello δεν μιλάνε μόνο στην κούκλα, θα μιλούν κατευθείαν σε επιχειρήσεις παιχνιδιών, των οποίων το μόνο ενδιαφέρον είναι οικονομικό», λένε οι επικριτές της κούκλας, που αναμένεται στην αγορά το φθινόπωρο. 

 

Πηγή: Espresso

 

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό – Διάσωση βρέφους από αυτοκίνητο που έπεσε σε ποτάμι – ΒΙΝΤΕΟ

Παγκόσμια Ημέρα της Σταθεράς Π

Τραγωδία στη Μιανμάρ – 21 νεκροί και 26 αγνοούμενοι – BINTEO

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ