DW: Ελληνογερμανική παρεξήγηση λόγω λανθασμένης μετάφρασης

Σε διάβημα προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε το ελληνικό ΥΠΕΞ με το οποίο εκφράζεται η αποδοκιμασία της ελληνικής πλευράς για τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, «ανόητα αφελή» στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το EcoFin της περασμένης Τρίτης.

Προφανώς όμως υπάρχει πλήρης παρανόηση των όσων είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου, όπως γράφει η Deutsche Welle. Χαριτολογώντας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και επισημαίνοντας ότι δεν είθισται να βγαίνουν προς τα έξω οι συνομιλίες μεταξύ υπουργών, μετέφερε έναν διάλογο που είχε με τον κ. Βαρουφάκη, εν είδει ανεκδότου, όπως ο ίδιος είπε.

Στο διάλογο αυτό με τον Έλληνα ομόλογό του και σε σχόλιο του κ. Βαρουφάκη ότι είναι απαίσιος ο τρόπος που τα ΜΜΕ μεταχειρίζονται το θέμα της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε του απάντησε ότι στη Γερμανία είχαν την εντύπωση ότι ειδικώς σε θέματα επικοινωνίας (ο Γ. Βαρουφάκης) είναι ακόμη καλύτερος και από το αντικείμενό του. Και πως το ότι ξαφνικά ο ίδιος είναι αφελής σε θέματα επικοινωνίας, του είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Αλλά πάντα μαθαίνει κανείς, συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε.

Επί της ουσίας, ο κ. Σόιμπλε είπε στον κ. Βαρουφάκη πώς δε θα μπορούσε να τον θεωρεί αφελή σε θέματα επικοινωνίας, όταν από τη στιγμή που ανέλαβε υπουργός εμφανίζεται να τα χειρίζεται τόσο καλά, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Από τον διάλογο αυτό λοιπόν δεν προκύπτει ότι ο Γερμανός υπουργός αποκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του αφελή, πόσο μάλλον «ανόητα αφελή». Προφανώς το διάβημα του ελληνικού υπ. Εξωτερικών στηρίχθηκε σε παρανόηση των συμφραζόμενων και σε λάθος μετάφραση.

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης:

Διάβημα της Αθήνας στο Βερολίνο για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη

Γερμανός δημοσιογράφος: Το ζήτημα των αποζημιώσεων είναι ανοιχτό

Ήσυχος: Έχουμε τα αρχεία της Βέρμαχτ για την Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μίκης Θεοδωράκης: Αισθάνθηκα ωραίος, ως Έλλην – ΒΙΝΤΕΟ

Η συγγνώμη της Μογκερίνι στον Μαριά για τα Σκόπια – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ