Οι αποζημιώσεις πρωτοσέλιδο στον γερμανικό Τύπο

Συντεταγμένο στη γραμμή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το σύνολο του Γερμανικού τύπου αντιμετωπίζει «τακτικισμό» την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο που θα αποτελέσουν αντικείμενο επιτροπής της Ελληνικής Βουλής.

H Bild σε δημοσίευμά της με τίτλο «Τσίπρας: Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει για ηθικούς λόγους» και υπέρτιτλο «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απαιτεί εκ νέου αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των ναζί» αναφέρεται στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και γράφει ότι ο Πρωθυπουργός επιτίθεται με αφορμή το εν λόγω θέμα στη γερμανική κυβέρνηση.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel για το ίδιο θέμα γράφει «Η Ελλάδα απειλεί να κατάσχει Γερμανική περιουσία έναντι πολεμικών αποζημιώσεων».

Η γερμανική εφημερίδα Tαgespiegel, τιτλοφορεί σχετικό δημοσίευμά της «Ο Τσίπρας συγκαλεί επιτροπή για τις αποζημιώσεις».

«Ο Τσίπρας ξεκινά την διεκδίκηση Γερμανικών αποζημιώσεων» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.

«Αποσιώπηση, νομικά τεχνάσματα και καθυστερήσεις: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επικρίνει την αντιμετώπιση από πλευράς Γερμανίας σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις. Αυτά τα θέματα για τον ίδιο δεν έχουν κλείσει» γράφει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Τσίπρας ‘χρεώνει’ τη Γερμανία για τακτικισμούς».

«Η Ελλάδα θέλει να κατάσχει γερμανική περιουσία» είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Focus.

Διαβάστε επίσης:

Παρασκευόπουλος: Θα υπογράψω για το Δίστομο – ΒΙΝΤΕΟ

Die Welt: Η τρόικα κατέστρεψε συστηματικά τον ελληνικό λαό

Σόιμπλε: “Ανόητα αφελής” ο Βαρουφάκης – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ